Kaupan aukioloajat

Sopimuksen mukaan

Pellavan historia ja ominaisuudet

 

 


Pellavan historia - Pellavan kuivatusPellava on tunnettu hyötykasvina jo 5000 vuoden ajan. Pellavasta kudottiin käärinliinat faaraoiden muumioille Egyptissä, maailman meriä ja myrskyjä uhmanneet laivat kulkivat pellavapurjeilla ja työvaatteina ja kalaverkkojen materiaalina pellavakangas osoitti kestävyytensä vuosituhansien saatossa. 1500-luvulla Suomessa pellavaa käytettiin jo veronmaksuvälineenä.

 

Pellava on ekologinen materiaali; varret käytetään eläinten rehuksi, päistäreet rakennusteollisuuden raaka-aineeksi tai polttoaineeksi, siemenistä puristamalla öljyä esim. Pellavan historia - Tapahtumassa pellavan puiminen eli rohkiminen.lääketeollisuuden tarpeisiin ja jätepellavasta saadaan esim. paperia. Näin ollen pellavakasvi voidaan hyödyntää lähes 100 prosenttisesti.

 

Pellavakuitu on luja ja kestävä. Vanha sanonta kuuluukin, että pellava paranee käytössä se kestää toistuvaa pesua ja kovaa kulutusta ja kuitu on vahapintainen ja likaa hylkivä. Uusi pellavatuote onkin parhaimmillaan vasta muutaman pesun jälkeen.
 

Mainostoimisto Web Tech Design link